Το καλάθι είναι άδειο
Στο Καλάθι   Ταμείο

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΛΕΙΔΙΟΥ TRANSPONDER ΑΠΟ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ECU

Τα αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν και πωλήθηκαν μετά το 1995 χρησιμοποιούν κατά κανόνα σύστηματα immobilizer. Ένα ηλεκτρονικό κλειδί το οποίο περιλαμβάνει τσιπάκι απαιτείτε για να βάλουμε εμπρός τα αυτοκίνητα αυτά.
        Η ανάπτυξη των διαφόρων συστημάτων immobilizer ανοίγει έναν νέο κλάδο εργασίας για όλους τους επαγγελματίες κλειδαράδες προσφέροντας μια λύση κατασκευής χαμένων κλειδιών στους πελάτες των αυτοκινήτων αποτρέποντας την πολυδάπανη αλλαγή κλειδαριών και νέου εγκεφάλου ECU. Με τα κατάλληλα εργαλεία και τις γνώσεις που απαιτούνται, μια γρήγορη και με ελάχιστο κόστος λύση για χαμένα κλειδιά προσφέρεται στους πελάτες αυτοκινήτων Immobilizer. Παρακάτω θα δούμε μια πλήρη διαδικασία κατασκευείς χαμένων κλειδιών ενός TOYOTA LEXUS ΙS200 ώς παράδειγμα χρήσης. Στην περιπτωσή μας έχουμε ένα αυτοκίνητο με χαμένα κλειδιά. Να αναφέρουμε επίσης ότι σε περιπτωση που ο πελάτης θα ακολουθόυσε την λύση αντικατάστασης κλειδαριών και αγορά νέου εγκεφάλου ECU με καινούργια κλειδιά, το κόστος θα άγγιζε τα 1.200Ευρώ.

Εργαλεία

Ως μία πλήρη λύση προγραμματισμού το πλήρες σέτ περιλαμβάνει:

  • Οmega programmer ( είναι ο κορυφαίος programmer για ανάγνωση των διαφόρων τύπων EEPROM) ΕΙΚΟΝΑ 1.
  • Tango programmer ( είναι μια συσκευή προγραμματισμού Transporder αυτοκινητων. Ο tango είναι μια συσκευή τόσο δημοφιλή όχι μόνο για τις προγραμματιστικές του δινατότητες αλλα και για την απλή στην χρήση του λειτουργία). ΕΙΚΟΝΑ 2.

ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΕΚΓΕΦΑΛΟΥ

Για να αφαιρέσουμε τον εγκέφαλο απο το Lexus ΙS200 ξεβιδώνουμε τις 4 βίδες απο το καπάκι και ξεσυνδέουμε την φίσα. Η θέση του εφκεφάλου στο αυτοκίνητο είναι διαφορετική σε κάθε μοντέλο. Στο παράδειγμά μας, ο εγκέφαλος βρίσκεται δεξιά του κινητήρα όπως φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ 3.

 

ΧΡΗΣΗ EEPROM - ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΤΟΥ ΤΣΙΠ

Το τσιπάκι EEPROM περιέχει όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για να προγραμματίσουμε το νέο μας κλειδί. Το τσιπάκι και η θέση του στην πλακέτα του εγκεφάλου μπορούμε να το βρούμε απο το ειδικό software που περιλαμβάνει το Tango όπως φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ 4. Ξεκολλάμε το τσιπάκι με τα ειδικά εργαλεία (ΣΕΤ ΚΟΛΛΗΤΗΡΙΑ). Η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή έτσι ώστε να αποφύγουμε ζημιές στην πλακέτα μας. Επιλέγουμε τον σωστό αντάπτορα και κουμπώνουμε επάνω του το τσιπάκι μας. Επιλέγουμε ανάγνωση και αποθήκευση. Με αυτή την διαδικασία έχουμε αποθηκέυσει σε ηλετρονική μορφή τις πληροφορίες που περιέχει το τσιπάκι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ ΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

ΕΙΚΟΝΑ 5 = Τσιπάκι EEPROM

ΕΙΚΟΝΑ 6 = Αντάπτορας EEPROM τύπου SOIC

ΕΙΚΟΝΑ 7 = Κούμπωμα τσίπ επάνω στην πλακέτα για ανάγνωση

ΕΙΚΟΝΑ 8 = Ανάγνωση και αποθήκευση δεδομένων τσίπ

 

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο προγραμματισμός με την χρήση του Tango είναι η ευκολότερη διαδικασία.

  • Επιλέξτε το μοντέλο του αυτοκινήτου απο την λίστα. Μόλις επιλέξουμε εμφανίζονται πληροφορίες σχετικά με τον προγραμματισμό. ΕΙΚΟΝΑ 8.
  • Ανοίγουμε το αρχείο με τις πληροφορίες που αποθηκέυσαμε απο το τσιπάκι του εγκεφάλου μας. ΕΙΚΟΝΑ 9.

  • Εισάγουμε το τσιπάκι που θα μας εμφανίσει το πρόγραμμα στην ειδική θέση του Tango. ΕΙΚΟΝΑ 10.
  • Επιλέγουμε την θέση ΚΕΥ1 στο πρόγραμμά η οποία υποδειλώνει την θέση του κλειδιόυ που θα προγραμματίσουμε. ΕΙΚΟΝΑ 11.
  • Ενα νέο αρχείο δημιουργείται όπως φαίνεται στην ΕΙΚΟΝΑ 12. Το αρχείο αυτό περιλαμβάνει πληροφορίες τις οποίες γράφουμε στο τσιπάκι του εγκεφάλου με την χρήση του Omega. ("Load" new file Omega & "Write" new file Omega) ΕΙΚΟΝΑ 13.
  • Αφαιρόυμε το τσιπάκι απο τον αντάπτορα και αφού καθαρίσουμε τους ακροδέκτες του, το ξανακολλάμε επάνω στην πλακέτα του εγκεφάλου.

 

Chrisikos.gr - Κλειδιά - Κλειδαριές - Ιmmοbilizer - Το κατάστημα μας απευθύνεται σε χονδρική πώληση - ΟΧΙ ΙΔΙΩΤΕΣ

Φόρτωση...